Jongsocialisten Antwerpen reageert boos op uitspraken Antwerps KVHV.

Jongsocialisten Antwerpen is misnoegd over de uitspraken van de Antwerpse afdeling van het KVHV (Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond). In een persbericht halen zij zwaar uit naar bisschop Johan Bonny, die eerder pleitte voor een erkenning van het holebi-huwelijk door de katholieke kerk. “Het moeilijke is enkel dat de Kerk niet kan toelaten om twee mensen van hetzelfde geslacht te laten trouwen omdat het einddoel van de seksualiteit niet mogelijk is”, zegt het KVHV Antwerpen. Volgens de studentenorganisatie wil Bonny de ‘spelregels op subtiele wijze wil veranderen door seksualiteitsbeleving buiten het sacrament van het huwelijk om te willen verkopen als niet-zondig. Dit heeft tot gevolg dat iedereen, homoseksuelen zowel als gescheiden mensen, buiten het huwelijk hun relaties seksueel mogen beleven zonder dat dit als zondig wordt bestempeld door de Kerk.

“De visie van het KVHV is ronduit griezelig. Terug naar de jaren stilletjes, waar seksualiteit niet werd besproken en holebi’s het best in de kast bleven zitten”, zegt Jongsocialisten Antwerpen. “Een moderne, solidaire en warme samenleving onwaardig. Wij wisten niet dat de H in KVHV voor ‘homofoob’ stond.”

Jongsocialisten Antwerpen vindt de uitspraken van KVHV Antwerpen ronduit discriminerend en onaanvaardbaar. “Ze wekken de indruk dat holebiseksualiteit en het holebi-huwelijk zondig zijn.” De jongeren dienen daarom klacht in bij het Interfederaal Gelijkekansencentrum. “Voor ons is een grens overschreden”, zegt Jongsocialisten Antwerpen, “Als dit de zogenaamde Vlaamse elite is, dan maken wij ons ernstige zorgen om de toekomst.”

Advertenties