Jongsocialisten Antwerpen geeft schepen van onderwijs telefoon cadeau.

Jongsocialisten Antwerpen is verbaasd over de reactie van Antwerps schepen van onderwijs Claude Marinower over de Vlaamse besparingen op onderwijs. “Dit is een slechte komedie”, zeggen de jongeren.

We hadden het niet zien aankomen”,  zei Claude Marinower zonder schroom over de besparingen op onderwijs van de Vlaamse regering.  Met 370.000 euro verliest de stad Antwerpen zo 30% van haar middelen voor het flankerend onderwijsbeleid. “Onvoorstelbaar”, reageert Jongsocialisten Antwerpen, “De reactie van Marinower is gewoon slechte komedie.”

“Dat dit stadsbestuur, overigens exact dezelfde coalitie als op het Vlaamse niveau, die besparingen niet had zien aankomen is pure onzin. Eén van de schepenen zit zelf in het Vlaams parlement én de Viceminister-presidenten van Open VLD en N-VA zitten in de Antwerpse gemeenteraad”, zeggen de jongeren vol ongeloof, “De burgemeester heeft tijd genoeg om ministers terug te fluiten, maar hiervoor had hij de telefoon niet even kunnen oppakken?”

Dat schepen Marinower nu doet alsof hij van niets wist, maakt de jongeren nog kwader. “De Antwerpse Open VLD-fractie bestaat al maar uit twee mensen. De ene (Marinower) is schepen van onderwijs en de andere (Annemie Turtelboom) is verdorie Minister van Begroting. Hoe absurd kan het eigenlijk worden?”

Jongsocialisten besluit het heft in eigen handen te nemen en geeft burgemeester De Wever en onderwijsschepen Marinower daarom een gsm cadeau. “We hopen dat ze hem in het vervolg gebruiken om even af te stemmen met hun Vlaamse collega’s.”

Voor burgemeester De Wever hebben de jongeren nog een speciale boodschap. “In plaats van heel de tijd te zitten staren naar wat de ministers van de federale regering uitspoken en hen over hun uitspraken terug te fluiten, zou u zich beter focussen op uw eigen ploeg hier in de stad. Wij hebben de indruk dat daar ook nog wat werk aan is.”

Advertenties