Jongsocialisten Antwerpen introduceert belasting voor imagoverlagend bestuur

Jongsocialisten Antwerpen reageert verbolgen op de plannen van het Antwerpse stadsbestuur om een belasting voor ‘imagoverlagende’ handelszaken te introduceren. “Discriminerend en bizar”, zeggen de jongeren. Jongsocialisten Antwerpen introduceert daarom een belasting op ‘imagoverlagend’ bestuur.

Een belasting op nachtwinkels, shishabars en videotheken. “Net als je dacht dat het niet veel gekker kon worden, komt het Antwerpse stadsbestuur met zo’n voorstel op de proppen,” zegt Jongsocialisten Antwerpen, “Een ronduit discriminerende, bizarre en onnodige maatregel. Het alternatief van de stad is nog meer leegstaande panden.”

De jongeren ontkennen niet dat er geen problemen zijn, maar vinden dat die anders moeten worden aangepakt. “Het stadsbestuur wil toch zo graag fors investeren in de Antwerpse politie, laat die politie dan ook meer controles uitvoeren. Iedereen over dezelfde kam scheren en een belasting heffen werkt ronduit stigmatiserend.”

Volgens de jongeren is dit het zoveelste incident op rij. “Alles wat niet in het conservatieve kraam van dit stadsbestuur past, moet ophoepelen”, zegt Jongsocialisten Antwerpen, “Park Spoor Oost wordt een parking, de Scheldekaaien ook, iedereen die staakt tegen beleidsmaatregelen is een crimineel of vraagt om bijkomende besparingen en ga zo maar verder. Het loopt de spuigaten uit.”

Daarom introduceren de jongeren een belasting op ‘imagoverlagend’ bestuur. “Deze bestuursploeg vernietigt het positieve en solidaire imago van onze stad”, zeggen ze, “Dat moet nu stilaan gedaan zijn. Wij heffen daarom een belasting op het imagoverlagend bestuur van deze conservatieve coalitie. De ontvangen inkomsten daarvan willen wij investeren in positief en modern ondernemerschap én creatieve projecten in onze stad.”

overschrijvingsformulier

Advertenties