Jongsocialisten Antwerpen bedankt Rik Torfs voor pleidooi voor goedkopere muziekfestivals

Rik Torfs heeft blijkbaar een hekel aan de hoge kostprijs van vrijetijdsbesteding voor jongeren. “Combiticket Werchter kost meer dan twee jaar unief voor beursstudent”, liet Torfs ontvallen in een tweet. Jongsocialisten Antwerpen wil hem bedanken om ook het debat over de kostprijs van concerten en festivals te openen.

“Dat zelfs de rector van de KU Leuven nu pleit voor een verlaging van de kostprijs van festivaltickets is toch een teken dat er iets moet veranderen”, zegt Jongsocialisten Antwerpen met een knipoog, “Vrijetijdsbesteding voor jongeren is inderdaad te duur. Wij willen, samen met Rik, pleiten om die prijzen te verlagen. Van cinematickets en sportclubs tot museumbezoeken en festivals.”

Met deze bedanking wil Jongsocialisten Antwerpen de rector van de KU Leuven vooral terechtwijzen voor zijn onaanvaardbare uitspraak. “Als Rik Torfs denkt de verhoging van de inschrijvingsgelden te kunnen verkopen door daar de kostprijs van festivaltickets tegenover te zetten, is hij bij ons aan het verkeerde adres”, zegt Jongsocialisten Antwerpen, “Laat het duidelijk zijn dat de kostprijs van het onderwijs niets te maken heeft met de prijs van vrijetijdsbesteding voor jongeren. Die twee tegen elkaar uitspelen is ongehoord.”

Advertenties