Jongsocialisten reageren op advertentie Voka. Bedankt mama en papa!

Jongsocialisten Antwerpen is niet onder de indruk van de Voka-advertentie die sinds deze ochtend circuleert. “Heel plat”, vinden de jongeren, “De inspanningen die de rechtse regeringen vragen zijn ongelijk verdeeld. Daartegen protesteren is ook bouwen aan de toekomst van de volgende generaties.”

Die ongelijke verdeling ligt volgens Jongsocialisten Antwerpen aan de basis van het protest. “De Antwerpenaar betaalt nu al voor de derde keer. Na het stadsbestuur De Wever, krijgen de inwoners van onze stad ook de besparingsrondes van de Vlaamse Regering en de Federale regering te slikken. Een bittere pil.”

De jongsocialisten vinden het fout dat de stakers geviseerd worden door de werkgeversorganisaties. “Men kan niet verwachten dat gezinnen, jong en oud, lijdzaam toekijken hoe elke factuur voor hen in de hoogte gedreven wordt, terwijl grote bedrijven rustig belastingen ontwijken. Dat is onaanvaardbaar”, zegt Jongsocialisten Antwerpen.

De jongeren verspreiden daarom een eigen advertentie – geïnspireerd door de advertentie van Voka. Hun boodschap: “Bedankt mama en papa. En alle mensen die wél belastingen betalen en meebouwen aan mijn toekomst.”

B3MGMIaIAAAqysQ

 

De actie werd ook opgepikt door Deredactie.be.

Schermafbeelding 2014-11-24 om 13.48.02

 

 

//

Advertenties