Bespaar niet op onze toekomst!

Woensdag 5 november betoogde een 200-tal studenten tegen de plannen van de Vlaamse regering omtrent de verhoging van het inschrijvingsgeld. Minister van Onderwijs Hilde Crevits verklaarde eerder dat ze een verhoging wil doorvoeren van 620 naar 890 euro, een stijging van 44%. Daarnaast wordt er in het onderwijs nog op een heleboel andere zaken bespaard, waardoor we met z’n allen meer gaan moeten betalen voor minder kwaliteitsvol onderwijs.
Alle universiteitssteden kwamen hiervoor massaal in actie onder de naam Studenten Troef! en woensdag werd er dan in elke stad betoogd.
Er werd betoogd van de Ossenmarkt naar de Stadswaag. Een kleurrijke troep liep boos en slogan-schreeuwend door de straten van Antwerpen. Het protest kwam echter niet alleen vanuit de studenten, ook personeelsleden en professoren liepen mee. Alsook een delegatie van de vakbond ACV, een paar middelbare scholieren en natuurlijk Jongsocialisten Antwerpen.
Vandaag, op de Internationale Dag van de Student, is er een nieuw moment waarop wij de Vlaamse Regering vragen wél rekening te houden met de studenten. Studenten Troef! voorziet een veel grotere actie die ze tot in Brussel zullen voelen, indien de Vlaamse Regering dit niet doet.

Advertenties