Ja, het is de schuld van de sossen!

De rechtse coalitie onder leiding van Bart De Wever kan het niet laten. Alles wat vandaag gebeurt, van in ’t stad tot in Europa, is de schuld van de socialisten. “Maar al te gemakkelijk om zo de eigen verantwoordelijkheid uit de weg te gaan”, vindt Jongsocialisten Antwerpen, “We zullen in 2018 eens kijken wat er allemaal de schuld van De Wever is. Wij vermoeden dat dat pas een pover resultaat zal zijn.”

Van de hoge staatsschuld tot rellen op een betoging, er kleeft bloed en schuld aan de handen van de socialisten. Althans, dat excuus tovert Antwerps burgervader Bart De Wever maar al te graag uit zijn hoed om zijn eigen beleid van besparingen en aalmoezen te verkopen aan de bevolking. “Goedkoop én plat”, oordeelt Jongsocialisten Antwerpen, “Maar hij heeft niet helemaal ongelijk. En eigenlijk zijn we daar best fier op.”

De voorbeelden zijn legio. De bouw van Park Spoor Noord, de heropwaardering van het Antwerpse Zuid, de Dageraadplaats of het Krugerplein, de uitbreiding van het stedelijk tramnetwerk, de Zomer van Antwerpen, een stad die in de top vijf der Europese fietssteden staat en ga zo maar door. “Ja, meneer De Wever, dat is inderdaad allemaal de schuld van de sossen,” zeggen de jongeren, “Om nog maar te zwijgen over de middelen die destijds naar armoedebestrijding, vrijetijdsbesteding of cultuur gingen.”

Volgens de Jongsocialisten Antwerpen moet het gedaan zijn met de polariserende vijandbeelden van rechts. “Eerst was het de schuld van de Walen, vervolgens was het de schuld van de allochtonen, dan was het de schuld van de werklozen of de Franstalige socialisten en nu is het gewoon de schuld van alle socialisten,” zegt Jongsocialisten Antwerpen, “Maar u, meneer De Wever, polariseren? Nooit!”

Het is die houding die Jongsocialisten Antwerpen De Wever kwalijk neemt. ‘Na meer dan anderhalf jaar in de cockpit van deze stad zou het getuigen van enige intellectuele eerlijkheid moest u toegeven dat bouwen aan een betere stad een werk van lange adem is”, zeggen de jongeren, “Steek geen tijd meer in het beschuldigen van anderen, maar neem nu eens zelf uw verantwoordelijkheid. Of is dat te moeilijk?”

De jongeren willen gerust de vergelijking maken. “In 2018 zullen we eens kijken naar wat er dan allemaal de schuld van De Wever zal zijn. Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we u alvast vertellen dat dat een mager resultaat wordt”, legt Jongsocialisten Antwerpen uit, “Geen park, maar een massaparking. Een communicatiebeleid waar blijkbaar enkel blanke autochtone Belgen in thuishoren, meer files dan ooit te voren, minder verkeersveiligheid voor zwakke weggebruikers, enkele hoge torens en een bestuur dat verdeelt, niet verbindt. Geef toe, dat schuld-van-de-sossen-beleid is zo slecht nog niet.”

Advertenties