Antwerpen parking, de rest stad?

Vorige week al gingen de Jongsocialisten Antwerpen horen naar de meningen van de burgers over de ideeën van het Antwerps stadsbestuur om in het gebied Spoor Oost een parking aan te leggen. Ze vonden heel wat verontwaardigde reacties. Ook de Sinksenfoor zou, alvast tijdelijk, onderdak vinden op dezelfde grond.

“Wij begrijpen de actie van de foorkramers maar al te goed”, reageert Pieterjan Steenbergen, voorzitter van de Jongsocialisten Antwerpen. “Ook de buurtbewoners staan niet te springen voor een parking en de Sinksenfoor. Borgerhout heeft al langer nood aan meer groen en open ruimte, maar met dit besluit van het stadsbestuur lijkt dit verder weg dan ooit.”

De Jongsocialisten vinden dat Park Spoor Oost een vitale impuls aan de buurt zou kunnen geven, net zoals dat ook bij Park Spoor Noord gebeurde. “Het is een schande dat het Antwerps stadsbestuur in plaats van in te zetten op de noodzakelijke ingrepen die de levenskwaliteit van Borgerhout moeten doen toenemen, er nu voor kiest de buurt nog zwaarder te belasten. Daarom onze oproep als Jongsocialisten Antwerpen, maar ook van alle personen die we gehoord hebben, om van onze stad geen parking te maken”, zo reageert Pieterjan Steenbergen nog.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s